Oktogon Villa - Ahol pihenni jó!

Oktogon Villa homlokzatAz Oktogon Villa Marosfőn (Izvorul Mureşului) található, 35 km-re északra Csíkszeredától és 15 km-re délre Gyergyószentmiklóstól, Hargita megyében (Románia). Gépkocsival a 12-es számú műúton, vonattal pedig a 400-as vasútvonalon közelíthető meg. 

Marosfő 890 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben elhelyezkedő üdülőhely. A táj szépségéről Orbán Balázs a következőket írta A  Székelyföld leírásában, a „Szent-Domokostól Gyergyó-Szent-Miklósig” című részben: „Az út a kies völgyből magas meredek hegyre emelkedig s csakhamar az Olt és a Maros vízválasztójára, a Geréczesre, vagy más néven a Maroslonkájára ér, egy teres hegyhátra, mely a jobbról feltornyosuló Fekete-Rezt köti egybe a Gyergyó délnyugati szögletében feltornyosuló Délheggyel. Tetejéről – melyet Maros-főnek neveznek – Gyergyónak meglepően szép madár-távlati képe tűnik fel; ezen a virgonczan szökellő fiatal Maros által átkanyargott szép tér, ezen magas havasok díszes keretébe foglalt legmagasabban fekvő fennsíkha hazánknak, melyet méltán nevezhetünk a Székelyföld Árkádiájának, amennyiben ez elnevezést úgy természeti szépségeiért, mint romlatlan népének szebb erényeiért, s nemesebb érzületéért méltán kiérdemli.”

Marosfő pajzsmirigy- és légúti betegségek kezelésére alkalmas klimatikus gyógyhely.

Az üdülőhelyhez tartozó Gréces-tetőn télen lehetőség nyílik a síelésre is. 

Az Oktogon Villa egy rizalitos és portikuszos üdülőház, amely – a környék hagyományihoz híven – teljes egészében fából készült, és felidézi a két világháború közötti üdülőhely hangulatát.

„Székelyföld Árkádiájában” található panziónkban 4 db. 2 ágyas hálószobát kínálunk Önöknek, mindegyikhez külön fürdőszoba tartozik.

Ezenkívül egy ebédlő, egy társalgó, egy boros pince és egy teljesen felszerelt konyha áll kedves vendégeink rendelkezésére.

A berendezésre is különleges hangsúlyt fektettünk: a régi, polgári és paraszti bútorok is fokozzák a nyaraló hagyományos jellegéből adódó egyedi hangulatát.

A panzió központi fűtéssel rendelkezik, az ebédlő hangulatát kandalló teszi kellemessé.

A villához egy nagy zárt udvar tartozik, ahol biztonságosan parkolhatják gépjárműveiket.

Családias és otthonos vendégházunkat úgy alakítottuk ki, hogy minden szempontból kielégítse a pihenni vágyó családok és kisebb baráti társaságok igényeit.

Állandó ajánlataink / Oferte permanente

 • Szállásdíj:
  Preţuri de cazare:
  50 RON /fő/éj - pers./noapte
 • Októberi kedvezmény:
  Promoția lunii octombrie:
  45 RON /fő/éj - pers./noapte
 • Szilveszteri árajánlat:
  Oferta de Revelion:
  1000 EUR /ház/4 éj - vilă/4 nopți